Ispred zgrade Vlade FBiH upriličen ispraćaj ministra Bukvarevića

0
281
Ispraćaju su prisustvovali zvaničnici FBiH, uposlenici federalnih organa i brojni građani

Ispred sjedišta Vlade FBiH u Sarajevu danas je upriličen ispraćaj federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, koji je 29. jula preminuo na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Ispraćaju su prisustvovali potpredsjednici Federacije BiH Melika Mahmutbegović i Milan Dunović, premijer FBiH Fadil Novalić, federalni ministri, uposlenici federalnih organa i brojni građani.
U Knjigu žalosti koja je otvorena jutros u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, upisali su se potpredsjednici FBiH, Melika Mahmutbegović i Milan Dunović, premijer Novalić, federalni ministri, sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić, te brojni uposlenici i građani.
Knjige žalosti, navedeno je, bit će postavljene u subotu, 1. avgusta u Parlamentu FBiH u Sarajevu i Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.
Iz Vlade FBiH je saopćeno da će komemoracija povodom smrti ministra Bukvarevića biti održana u subotu, 1. avgusta u 11 sati u zgradi Parlamenta FBiH u Sarajevu. Istog dana komemoracija će biti održana i u Tuzli u 15 sati u Bosanskom kulturnom centru.
Ispraćaj, dženaza i ukop ministra Bukvarevića bit će obavljeni u haremu Džindić džamije u Tuzli u subotu u 16,30 sati.