Ivan Ćaleta postaje 100% vlasnik OBN-a u BiH

0
1576
AMC Networks International-Centralna i Sjeverna Evropa prodala Ivanu Ćaleti većinski udio u OBN-u BiH

AMC Networks International – Centralna i Sjeverna Evropa (AMCNI-CNE) saopćila je da je postignut dogovor sa manjinskim dioničarem Ivanom Ćaletom o prodaji većinskog udjela u ‘free-to-air’ (FTA) mreži OBN Bosna i Hercegovina. Dogovor podrazumijeva da Ćaleta preuzme 85% vlasništva OBN-a od AMCNI-CNE i tako postane 100% vlasnik biznisa.
Spomenute strane nisu otkrile finansijske detalje transakcije koja je podložna lokalnim regulatornim dozvolama.
Sa sjedištem u Sarajevu, OBN je osnovan 1996. godine i nudi lokalnoj publici vijesti I zabavni sadržaj. Kanal koji između ostalog podržava i oglašavanje, druga je najgledanija FTA mreža u BiH.
“Zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da smo postigli dogovor sa Ivanom Ćaletom o sticanju 100% vlasništva nad OBN-om i drago nam je što će talentovani tim OBN-a i dalje služit ilokalnoj publici sa kombinovanim sadržajem vijesti i zabave“, izjavio je Levente Málnay, EVP / MD, AMCNI Centralne i Sjeverne Evrope.
“Uzbuđen sam što sam postigao dogovor sa AMC Networks International – srednje I sjeverne Evrope gdje stičem potpuno vlasništvo nad OBN-om. Kao dugoročni dioničar u poslu, radujem se što ću raditi sa izvanrednim timom i graditi izvanredan programski sadržaj koji OBN nudi publici širom BiH“, rekao je Ivan Ćaleta.