Izbornik Start u Windowsima 10 dobiva novi izgled

0
953
Budući redizajn Windowsa 10 izmijenit će izbornik Start: Uklanjanjem Live Tiles pločica imat će svjetliji izgled

Na podcastu Windows Insider otkriveno je da Microsoft eksperimentira sa sasvim novim izgledom izbornika Start za Windowse 10. Za razliku od dosadašnjih verzija, u nekoj od budućih nadogradnji ovaj bi izbornik trebao ostati bez interaktivnih ‘pločica’ Live Tiles i dobiti novi dizajn.
Korisnicima bi vjerojatno bilo stavljeno na izbor – pa u slučaju da isključe Live Tiles, automatski će im se aktivirati novi izgled izbornika.
Vizualno, redizajnirani bi se izbornik Start uklopio u dizajnerske smjernice Fluent Designa koje Microsoft polako implementira u sva svoja softverska rješenja. Osim izbacivanja interaktivnih Live Tilesa, izbornik Start trebao bi dobiti i poluprozirnu svjetliju pozadinu, umjesto tamne i neprozirne kakvu poznajemo. Na njoj će se, umjesto ‘živih pločica’, nalaziti tek odabrane ikone programa, također redizajnirane u skladu s filozofijom Fluent Design.
Ova promjena značila bi i lakšu i sveprisutniju implementaciju dark modea, koji bi mogao prema potrebi zahvatiti i izbornik Start, piše Bug.hr. Izgledno je da će do velikog redizajna doći u nekoj od narednih redovnih većih nadogradnji Windowsa 10.