Kinezi zainteresovani za kamen iz Berkovića

0
808
Ministar Šarović obišao je proizvodne pogone kompanije Kremnice, specijalizovane za obradu kamena

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, tokom današnje posjete opštinama Berkovići i Ljubinje, obišao je i proizvodne pogone kompanije Kremnice, specijalizovane za obradu prirodnog kamena.
Riječ je o firmi koja obrađuje hercegovački kamen i uspješno ga izvozi u Kinu, sa tendencijom daljeg razvoja i još većeg zapošljavanja lokalnog stanovništa.
“Djeluje nestvarno da se iz Hercegovine kamen izvozi u daleku Kinu i to svaki mjesec 70 brodskih kontejnera, preko Luke Ploče, a uskoro i znatno više. Javila su se nova četiri investitora i već su otvoreni pregovori za četiri nova pogona“, istakao je tokom posjete ministar Šarović i naglasio da je kineska strana veoma zainteresovana za kamen iz Berkovića.
Šarović je dodao da su nova ulaganja omogućena i kroz otvorene investicione linije Kina + 16 i ‘Jedan pojas, jedan put’.
Kompanija Kremnice je 100% kineska investicija, jedina u ovom dijelu Republike Srpske, čija vrijednost iznosi preko 4 miliona KM i čija cjelokupna proizvodnja se izvozi na kinesko tržište. Kompanija trenutno upošljava 58 radnika, uglavnom mještana lokalnih sela ove siromašne opštine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here