KING ICT i Schneider Electric smjestili modularni podatkovni centar u svega 15 m2

Projekt se trenutno testira u stvarnom okruženju, a rezultati dokazuju njegovu primjenjivost i skalabilnost

0
19
Modularni podatkovni centar predstavlja spoj naprednih tehnologija i energetske učinkovitosti

Modularni podatkovni centar smješten u kompaktnom prostoru od svega 15 m2 inovacija je kompanije KING ICT nastale u suradnji s globalnim predvodnikom u digitalnoj transformaciji, Schneider Electricom. Projekt predstavlja odgovor na rastuće izazove u području digitalne infrastrukture koji su u ovom slučaju zahtijevale fleksibilno i mobilno rješenje koje će biti kompletno sastavljeno i ispitano prije isporuke na lokaciju korisnika.
“Digitalna transformacija donosi izazove prilagodbe infrastrukture podatkovnih centara, stoga smo projektirali i razvili podatkovni centar te ga smjestili u 15 m2. Ovo rješenje osigurava brzu implementaciju, jednostavno održavanje i energetsku efikasnost. Ideja modularnog podatkovnog centra proizašla je iz potrebe za brzim odgovorom na zahtjeve rastućih digitalnih mreža i prilagodbe infrastrukture na promjenjive okolnosti”, istaknuo je Ivan Kobal, dizajner podatkovnih centara i izvršitelj projekata u KING ICT-u.
Jedinstvena značajka ovog modularnog podatkovnog centra je njegova sposobnost prilagodbe raznim potrebama. Fleksibilan dizajn omogućuje laku prilagodbu kapaciteta, bilo da se radi o Edge podatkovnim centrima, namjenskim ili rezervnim centrima. Osim toga, jedinica ne zahtijeva fizičku prisutnost tehničara, budući da se sistemima upravlja daljinski čime se smanjuje potreba za intervencijama na licu mjesta. Prednost modularnog dizajna je i lakše održavanje jer se problemi mogu rješavati bez isključivanja cijelog podatkovnog centra.
“Modularni podatkovni centar predstavlja spoj naprednih tehnologija, prilagodljivosti i energetske učinkovitosti. Sistemi tehničke zaštite, nadzora okoline, dojave požara i gašenja integrirani su u jedinstvenu jedinicu koja se lako nadzire i upravlja centralnim sistemom. Ova integracija odvija se sukladno najvišim standardima kibernetičke sigurnosti, pružajući optimalno funkcioniranje uz minimalne ekološke utjecaje”, objašnjava Jelena Pejković, direktorica prodaje odjela ‘Secure Power’ u Schneider Electricu za tržište Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.
Ključna komponenta ovog projekta je upotreba opreme oznake Green Premium od strane Schneider Electrica. Ova provjerena oprema jamči kvalitetu i izdržljivost čak i u najzahtjevnijim okruženjima i uvjetima. Upotreba ovih komponenata pridonosi energetskoj učinkovitosti i smanjenju ekološkog otiska, naglašavajući predanost održivom pristupu infrastrukturnim rješenjima.
Iako trenutno u pilot fazi, projekt je već postigao iznimne rezultate. Modularni podatkovni centar predstavlja konkretno i funkcionalno rješenje za organizacije koje traže brzo implementiran, energetski učinkovit i jednostavno primjenjiv odgovor za svoju infrastrukturu. Projekt se trenutno testira u stvarnom okruženju, a rezultati dokazuju njegovu primjenjivost i skalabilnost.

Više o modularnom podatkovnom centru KING ICT-ja i Schneider Electrica pogledajte u videu: