Kompanija NELT uručila donaciju SOS Dječijim selima u BiH

0
1103
Kompanija Nelt je donacijom podržala rad SOS Dječijih sela u BiH

Kompanija Nelt je i ove godine odlučila podržati rad SOS Dječijih sela u BiH. Kroz donaciju proizvoda nastavljena je saradnja i dobra praksa prema SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici.
”Čast nam je i zadovoljstvo što smo već dvije godine partner SOS Dječijim selima u Bosni i Hercegovini. Nastavljamo da podržavamo ovu organizaciju u težnji da djeci i mladima bez roditeljskog staranja pruži što kvalitetniji vid porodičnog zbrinjavanja. Zajedničkim radom na programu YES Centar želimo da unaprijedimo znanja i vještine mladih, koje će im dugoročno osigurati ekonomsku perspektivu i socijalnu integraciju”, izjavio je izvršni direktor kompanije Nelt Goran Cerovina.
U proteklom periodu, predstavnici kompanije Nelt su u okviru programa YES Centar održali prezentacije o temi ‘Kako napisati CV’, te na koji način se adekvatno pripremiti za intervju za posao.
Prema riječima nacionalnog direktora SOS Dječijih sela BiH Amira Omanovića, za njih posebno zadovoljstvo predstavlja uspostavljanje kontinuiranih partnerstava sa društveno odgovornim kompanijama.
Nelt kompanija se bavi trgovinom i distribucijom robe široke potrošnje poznatih svjetskih kompanija Mondelez, Bambi, Jacobs Douwe Egberts, Neoplanta, Arla foods, Phillips, Kent. Sa sjedištem u Istočnom Sarajevu i distributivnim jedinicama u Bijeljini i Banja Luci, kompanija zapošljava više od 330 ljudi u BiH i djeluje već 12 godina. Nelt je dio Nelt Grupe, organizacionog sistema koji povezuje 3.800 zaposlenih u 12 kompanija na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, te u regiji podsaharske Afrike – u Angoli, Zambiji i Mozambiku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here