Kompanija Tech387 proizvela prvi bh. punjač za električne automobile

0
234
E387 punjač dostupan je u dvije verzije sa snagom od 7 kW ili 22 kW, izlazni napon je 220V ili 380V

Svijest o elektromobilnosti se postepeno povećava u Bosni i Hercegovini, međutim još uvijek postoji potreba za razvoj infrastrukture punionica za električna vozila kako bi se omogućilo jednostavnije punjenje i iskoristile sve prednosti električnih vozila.
Perspektivna bosanskohercegovačka kompaniju E387 ima za cilj da omogući pristupačne punjače za električna vozila svim građanima BiH.
Tech387, kompanija koja proizvodi najsavremenija softverska rješenja, odlučila je proširiti svoju ekspertizu, te proizvesti i svoj prvi hardware – bosanskohercegovačke punjače za električne automobile.
Iako od samog početka Tech387 radi na raznovrsnim društveno odgovornim projektima, smatrali su da to nije dovoljno i da oni trebaju postati nosioci promjena koje žele vidjeti u BiH. Povećanjem svijesti o klimatskim promjenama, zaštiti okoliša i smanjenju emisije CO2 rodila se ideja, a od ove godine nastala i kompanija, E387.
Ovaj projekt započeo je kao rezultat saradnje sa poznatom auto-kućom iz Njemačke. Kroz proširenje mreže poznanstava i udruživanje snaga sa auto-industrijom i vodećim inženjerima iz oblasti elektrotehnike, uspjeli su da razviju prvi punjač za električna vozila u potpunosti proizveden u BiH. Svi dijelovi punjača, od elektronike do kućišta, se proizvode na teritoriji naše zemlje, što je rezultiralo ne samo rastom jedne kompanije, već i stvaranjem mnogobrojnih poslovnih prilika širom zemlje.
E387 punjač dostupan je u dvije verzije sa snagom od 7 kW ili 22 kW. Punjač ima izlazni napon od 220V ili 380V i koristi prirodni sistem hlađenja, samim tim pogodan je za korištenje na širokom rasponu temperatura, od -30°C do +65°C.
Dužina kabla iznosi 5 metara ili može biti urađena po mjeri za različite potrebe kupaca. Svjesni su da je i sam dizajn punjača od velike važnosti naročito privrednim subjektima, zbog čega su njihovi punjači dostupni u četiri različite boje: sivoj, zelenoj, crvenoj i plavoj.
Kako je sama ideja nastala u prostorijama Tech387 kompanije bilo je jasno da će korisnici E387 punjača imati i istoimenu aplikaciju koja je već sada u procesu izrade. Pomoću ove aplikacije građani BiH imaće real-time podatke o slobodnim punionicama, ali i mogućnost praćenja i kontrolu procesa punjenja, saopćeno je iz Auto Media Group