Kompanije iz Srbije najavile dolazak na Sarajevo Halal Fair 2018

0
22358
Predstavnici SHF-a u Srbiji održali niz sastanaka sa privrednicima u cilju promocije ovog sajma

Međunarodni sajam halal industrije ‘Sarajevo Halal Fair’ (SHF) 2018, koji će se od 27. do 29. septembra održati u bh. prijestolnici, predstavljen je ovih dana u Srbiji.
Članovi koordinacionog tima SHF-a Amel Kovačević, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke i Azra Čolić u saradnji sa Agencijom zacertificiranje halal kvaliteta iz BiH i Agencijom za halal certificiranje iz Srbije održali su niz sastanaka u ovoj zemlji u cilju promocije ovog jedinstvenog događaja u Jugoistočnoj Evropi.
“Veoma smo zadovoljni ovom posjetom. Imali smo priliku susresti se sa rukovodećim ljudima iz kompanija Mini Pani, Somboled, Yuhor, Zlatiborac, Vital i Medela i svi su izrazili interes za dolazak na Sarajevo halal sajam. SHF je odlična platforma za uvezivanje kupaca i distributera iz zemalja Istoka sa kompanijama iz regiona koje imaju potencijal da ponude halal proizvode”, izjavio je nakon posjete Amel Kovačević.
On je dodao da se očekuje dolazak poslovnih ljudi iz halal industrije iz Saudijske Arabije, Turske, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, zemalja Evropske unije i drugih velikih tržišta.