Konferencija ‘Svijet u 2023’: S kakvim se izazovima susreće svjetska i ekonomija BiH

0
256
Konferencija 'Svijet u 2023.' bit će održana 30. januara u poslovnom centru Unitic u Sarajevu

U Poslovnom centru Unitic u Sarajevu 30. januara održat će se konferencija ‘Svijet u 2023.’ koju je Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) i ove godine podržala kao institucija partner.
Organizator konferencije je kompanija Color Media Communications u saradnji sa CBBiH i uz podršku Britanske ambasadeu BiHi Delegacije EU u BiH.
Konferencija će okupiti vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u BiH.
Konferenciju će otvoriti guverner CBBiH dr. Senad Softić. Cilj konferencije je, kroz konstruktivan dijalog između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, dati analize i poglede na ekonomsko okruženje, investicijsku klimu, implementaciju reformi i zakonodavstva kao i mjere koje BiH treba poduzeti.
Tokom panel-diskusija, ugledni predstavnici ekonomske, poslovne i diplomatske zajednice pokušaće odgovoriti na pitanja sa kakvim se izazovima susreće svijet u 2023. godini, koji su problemi sa kojima se suočava svjetska i bosanskohercegovačka ekonomija i kako ih prevazići te ponuditi mogućnosti oporavka i razvoja društva u kojem živimo.