KS: Epidemiološke mjere produžene do 26. aprila, značajan broj učenika ponovo u klupama

0
189
Za isplatu socijalnih naknada iz budžeta KS uplaćeno je 1.099.865 KM

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj vanrednoj sjednici, na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, donijela zaključak o produžavanju primjene svih naredbi i preporuka, te time produžila primjenu svih dosadašnjih higijensko-epidemiološke mjere do 26. aprila, do 5 sati.
Kada je u pitanju odvijanje odgojno-obrazovnog procesa u Kantonu Sarajevo, Vlada je donijela zaključak o primjeni sljedećeg modela njegove organizacije do 23. aprila:
1. Odgojno-obrazovni proces za učenike razredne nastave od 1. do 4./5. razreda javnih i privatnih osnovnih škola i učenike paralelnih škola realizirat će se u prostorijama škole po kombinovanom modelu. Ostali učenici predmetne nastave nastavljaju pohađati nastavu online.
2. Odgojno-obrazovni proces za učenike trećeg razreda javnih i privatnih srednjih škola i sve učenike Srednje muzičke škole realizirat će se u prostorijama škole po kombinovanom modelu. Učenici 1., 2. i 4. razreda srednje škole nastavljaju pohađati nastavu online.
U dopisu koji je ministrica odgoja i obrazovanja Naida Hota–Muminović uputila svim osnovnim i srednjim škola najavljuje se i kako, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, planiraju od 26. aprila vratiti u školske klupe još jedan dio učenika predmetne nastave (posebno učenika 7. i 8. razreda) i učenika srednje škole, posebno 2. razred srednje škole, uz strogo poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.
Obrazovni proces za sve sarajevske studente bit će i dalje organiziran u online formi.