KS: Za Program razvoja male privrede u 2021. planirano 8,49 miliona KM

0
265
Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, s ciljem promocije Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za 2021. godinu, organizuje online sastanak s ministrom privrede KS Adnanom Delićem.
Sastanak će se održati 6. jula 2021. godine, s početkom u 17 sati. Ministar Delić sastanku će pristupiti uživo iz sale Vlade KS, dok mu zainteresovani privrednici mogu pristupiti putem linka koji će im biti dostavljen na e-mail adrese u Aplikaciji za učešće. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sastanak putem Aplikacije na ovom linku .
Prijave su otvorene do 5. jula, a broj prisutnih ograničen je na 100. Iz Ministarstva podsjećaju da se Program sastoji od jedanaest pojedinačnih programa za koje je u Budžetu KS planirano 8,49 miliona KM. Posebno ističu program ‘Obezbjeđenje kreditiranja pod povoljnim uslovima’ koji podrazumijeva plasman kreditnih sredstava uz 100-postotno subvencioniranje kamatne stope, a sredstva za subvenciju kamate u iznosu od 5 miliona KM obezbijeđena su u Budžetu KS.
Ukupna sredstva koja bi se trebala implementirati po ovom programu iznose 90 miliona KM.