Logosoft na konferenciji Microsoft NetWork 8 predstavlja Security365

0
1681
Direktori Microsofta BiH i Logosofta: Omar Krivošija i Damir Dizdarević

Kompanija Logosoft Sarajevo je osmi put zaredom, generalni (platinum) sponzor Microsoft NetWork konferencije, najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini koja se održava od 18. do 20. aprila u Neumu, pod sloganom ‘Make IT cloud’.
“Microsoft NetWork konferencija bilježi kontinuiran rast broja učesnika i količine ponuđenog sadržaja, a ove godine našim učesnicima pored preko 80 predavanja raspoređenih u 6 sala, prije samog otvaranja konferencije ponudit ćemo i dvije izuzetno zanimljive radionice posvećene DevOpsu te načinima na koje Microsoft štiti podatke korisnika u cloudu, uz predavanja u sklopu Business Day konferencijskog dijela koji je također otvoren za sve učesnike, a na kojem će se i kolege iz Logosofta obratiti te predstaviti svoje nove usluge”, rekao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.
Kao prvi Microsoft partner u BiH, sa preko 20 godina direktnog poslovanja sa Microsoftom na globalnom i lokalnom nivou, Logosoft i na ovaj način pokazuje svoju opredijeljenost za nastavak partnerskog odnosa i međusobne podrške.
Kompanija Logosoft ove godine na konferenciji prezentira rješenja iz Logosoft Security365 portfolia, skupa rješenja iz oblasti sigurnosti koja adresiraju ključne bezbjedonosne izazove sa kojima se susreću sve kompanije, a posebno kompanije koje rade sa visoko povjerljivim tipovima podataka.
“Logosoft već duži niz godina radi na različitim sigurnosnim rješenjima na mrežnom, aplikativnom, podatkovnom i identity nivou. Kroz Logosoft Security365 platformu komuniciramo rješenja za sigurnost koja adresiraju svaki od ključnih nivoa zaštite sa proizvodima različitih proizvođača, specijaliziranih za određene oblasti. S druge strane, razbijamo i dosadašnju predrasudu da sigurnosna rješenja moraju biti skupa. Kroz hosted modele kakve Logosoft može ponuditi u saradnji sa Microsoftom, Ciscom i drugim partnerima, nekada skupa rješenja danas su dostupna svakom tipu kompanije“, istakao je Damir Dizdarević , direktor Logosofta.