Mastercard i PayPal omogućili Instant Transfer na devet evropskih tržišta

0
464
Instant Transfer omogućava PayPal korisnicima da u realnom vremenu prebace sredstva na Mastercard kartice

Nakon uspješnog lansiranja u SAD-u i Singapuru, Mastercard i PayPal proširuju svoju Instant Transfer uslugu na Evropu. Usluga je sada dostupna u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Italiji, Rumuniji, Srbiji, Sloveniji, Španiji i Velikoj Britaniji.
Na tržištima gdje je sada dostupan ovaj alternativni način unovčavanja sredstava sa računa, već je postojala velika potražnja od stane Pay Pal korisnika.
Koristeći Mastercard Send™ tehnologiju, Instant Transfer omogućava PayPal korisnicima da u realnom vremenu* prebace sredstva sa PayPal novčanika na svoje Mastercard kartice. Primanje sredstava na platnu karticu, poput debitne, može biti pogodno za korisnike kojima je obično lakše pristupiti podacima na svojoj kartici nego detaljima na bankovnom računu. Istovremeno, ovo može biti prilika za izdavaoce Mastercard kartica u smislu povećanja angažmana potrošača i praćenja potrošnje.
Mastercard Send je aplikacijski servis u okviru Mastercard seta servisa koji omogućavaju pojedincima i organizacijama da šalju i primaju novac na način koji oni odaberu bilo kada i bilo gdje, pri čemu se sredstva mogu prenositi sa jednog na drugi bankovni račun ili sa jedne na drugu kartičnu liniju, kao što je slučaj sa ovom PayPal funkcijom.
_____________
*Stvarno vrijeme prenosa sredstava za odobrene transakcije ovisit će o finansijskoj instituciji koja je primatelj