Mercator u 2018. planira 2,4 milijarde eura prihoda od prodaje

0
2129
Čizmić, Cukjati i Mamuza dobili četvorogodišnji mandat u Upravi Mercatora

Nadzorni odbor Mercatora prihvatio je plan poslovanja koji predviđa povećanje prihoda i dobiti u idućim godinama. Za 2018. godinu planiran je prihod od prodaje u visini od 2,4 milijarde eura, s postupnim rastom i u slijedećim godinama, pa bi prihod u 2021. godini trebao iznositi 2,5 milijardi, saopćio je slovenski trgovački lanac u većinskom vlasništvu Agrokora.
Bruto dobit prije poreza i amortizacije (EBITDA) u idućoj godini trebala bi iznositi 97 miliona eura, a prihodi Mercatora idućih bi godina po prihvaćenom poslovnom planu trebali rasti za tri posto godišnje.
Prihod Mercatora u 2016. godini iznosio je 2,37 milijardi eura, a u prvih devet mjeseci ove godine 1,73 milijardi eura. Prema planu za iduću godinu, Mercator bi 56,2 posto prihoda trebao ostvariti u Sloveniji, 32,3 posto u Srbiji, 5,5 posto u Crnoj Gori i 5,1 posto u BiH. Najniži prihod iduće godine ostvarit će u Hrvatskoj jer je maloprodajna mreža nakon spajanja s Agrokorom prepuštena Konzumu, pa sada Mercator u Hrvatskoj ostvaruje samo prihode od nekretnina u svom vlasništvu.
Mercator za iduću godinu planira investicije od 37,7 miliona eura, od čega skoro polovinu za jačanje maloprodajnih kapaciteta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here