Microsoft zapošljava više od 40 inženjera u Razvojnom centru u Beogradu, poziva i developere iz BiH

0
527
Microsoft razvojni centar u Srbiji otvorio je više od 40 radnih mjesta u oblasti softverskog inženjeringa

Microsoft razvojni centar u Srbiji otvorio je više od 40 radnih mjesta u oblasti softverskog inženjeringa. Razvojni centar u Beogradu nastavlja da raste, nakon što je u posljednjih godinu dana doživio ekspanziju sa više od 100 novih zaposlenih iz Srbije, regiona, ali i ostatka svijeta, čime opravdava titulu najpoželjnijeg IT poslodavca u zemlji.
Bez obzira iz koje zemlje dolaze, svi zainteresovani za rad u timu Microsoft Razvojnog centra u Beogradu mogu se prijaviti na ovom linku, a kako izgleda proces intervjuisanja za posao u jednoj od najvećih svjetskih IT kompanija možete pogledati ovdje.
Zainteresovani softverski inženjeri mogu aplicirati za sljedeće pozicije: Software Engineer, Software Engineering Manager, Senior Software Engineer, Software Engineer 2, Principal Software Engineer i Senior Program Manager.
U Razvojnom centru naglašavaju da su diverzitet i inkluzivnost neke od njihovih ključnih vrijednosti. Ističu da je jedan od najboljih načina za razvijanje kvalitetnih ideja da u timove uključe ljude različitih profila, obrazovanja, kulture, različitih perspektiva i načina razmišljanja. U skladu sa tim, MDCS se već 7 godina kroz inicijative Girls in ICT i Women know IT bavi ohrabrivanjem djevojaka da započnu svoju karijeru u IT industriji, a od skoro rade i na internacionalnom zapošljavanju, kako bi nastavili da šire svoju misiju, ali i lokalni ekosistem. Takođe, benefiti koje daje ova kompanija vrlo su kompetitivni u regionu, pa se osim najboljih zdravstvenih osiguranja, porodiljskog odsustva za majke i očeve, kao i različitih društveno-korisnih aktivnosti, pominju i fleksibilan rad, te prilično veliki broj dana mogućeg odsustva, kao i resursi za dalje učenje i usavršavanje.