Mijatović dobitnik ovogodišnje zlatne nagrade GlobalLocal

0
34
Federalni ministar Mijatović dobio zlatnu nagradu 'GlobalLocal' u Dubrovniku

Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Vojin Mijatović dobitnik je ovogodišnje zlatne nagrade ‘GlobalLocal’.
Odluku o priznanju ministru Mijatoviću i Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta donio je nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja ‘GlobalLocal’.
Dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi ‘GlobalLocal’ za 2022/23. godinu sinoć je upriličena u Dubrovniku, u okviru Svjetskog kongresa poduzetnika, koji se održava od 6. do 9. decembra.
Svjetski kongres poduzetnika okupio je ove godine više od 200 sudionika, među kojima su najviši zvaničnici u Republici Hrvatskoj, ministri za lokalnu samoupravu, poduzetništvo i privredu/gospodarstvo/poljoprivredu/turizam zemalja iz kojih su laureati, pripadnici diplomatskog kora – diplomatskih misija u Hrvatskoj, te druge uvažene osobe iz javnog života.

Cilj Projekta promocije i nagrađivanja najboljih zajednica za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi je javno odavanje priznanja i skretanje pažnje javnosti na posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice te javne institucije koje u izazovima novog dinamičkog i zahtjevnijeg vremena, originalnim rješenjima i kreativnim mjerama unapređenja ambijenta, značajno doprinose ubrzanijem i održivom razvoju poduzetništva, kao temelja razvoja zajednice i čovjeka.
Pored toga, Projekt promocije i nagrađivanja najboljih zajednica i institucija za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi ‘GlobalLocal’, ima i dugoročnu zadaću da podstakne i stimulira i druge – manje napredne zajednice i institucije, da unaprijede svoj rad i djelovanje u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetništva.