Moguće dodatno investiranje iz Malte u BiH

0
678
Ministar Šarović razgovarao sa ministrom spoljnih poslova i promocije trgovine R. Malte Abelaom

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i promocije trgovine Republike Malte Carmelo Abela-om kako bi se razmotrile mogućnosti bržeg unapređenja ekonomskih i spoljno-trgovinskih odnosa dvije zemlje, kao i mogućnosti dodatnih investiranja iz Malte u BiH.
“Spoljno-trgovinski odnosi dvije zemlje u protekloj godini su doživjeli značajan pozitivan skok, što jasno pokazuje da ima prostora za jačanje ekonomske saradnje dvije zemlje, koja je u odnosu na potencijale, do sada bila na prilično skromnom nivou“, istakao je ministar Šarović.
Ministri su se usaglasili da se u narednom periodu povežu komorski sistemi dvije zemlje, kako bi se stvorili uslovi za sklapanje sporazuma i direktno povezivanje privrednika.
Ministar Šarović posebno je apelovao da se ubrza potpisivanje sporazuma u oblasti turizma čiji nacrt je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa već pripremilo. Potpisivanje ovog sporazuma bi po ocjeni ministra, bilo posebno značajno za Bosnu i Hercegovinu jer je Malta ‘turistička sila’, koja godišnje ugosti dva miliona turista, a što je četiri puta više od njene populacije“.
Ministar Abela, izrazio je punu podršku putu BiH u EU, naglašavajući da ta podrška nije samo politička, te da su spremni pružiti pomoć u oblastima u kojima Malta ima najbolja iskustva i rezultate.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here