MOL Grupa preuzela Aurora Grupu, ulazi u proizvodnju reciklirane plastike

0
841
MOL Grupa i Aurora obavezali su se na daljnji rast poslovanja u Njemačkoj, te širenje na srednju i istočnu Evropu

Nakon što je dobila potrebna odobrenja za transakciju, MOL Grupa objavila je da je preuzela udio od 100 posto u njemačkom proizvođaču plastičnih spojeva Aurora. Zahvaljujući toj akviziciji, MOL Grupa jača svoj položaj u segmentu proizvodnje recikliranih, održivih plastičnih spojeva te među dobavljačima automobilske industrije.
Akvizicijom Aurore MOL Grupa dodatno širi svoj portfelj proizvoda zahvaljujući Aurorinoj izvrsnosti u području inženjerske plastike i polipropilenskih spojeva temeljenih na reciklatima.
Aurora sa svojim inovativnih proizvodima i poslovnim modelima izvrsno nadopunjava postojeći petrohemijski portfelj MOL Grupe i pridonosi ispunjenju njenih ciljeva u području održivosti. S proizvodnim pogonima u blizini proizvodnih klastera i klastera za preradu plastike za automobilsku industriju u njemačkom Baden-Württembergu, Aurora se odlikuje jedinstvenim i učinkovitim poslovnim modelom zatvorene petlje. Aurora prikuplja industrijski plastični otpad, reciklira ga i zatim unaprjeđuje svojstva materijala i tako dobiva ojačanu plastiku koja odgovara uvjetima kupaca u industriji proizvodnje automobila. Dugoročni cilj spajanja iskustva MOL Grupe s Aurorinim znanjima je dodatno ubrzati tržišni rast i pritom ublažiti opterećenje okoliša, saopćeno je.
Ova akvizicija još je jedan važan korak u transformaciji MOL Grupe s ciljem da postane vodećim igračem u hemijskoj industriji u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, nakon partnerstva s njemačkim APK-om u recikliranju plastike. Pridodavši Auroru svom portfelju, MOL Grupa može ojačati svoju prisutnost u automobilskoj industriji, strateškom segmentu za MOL, te istovremeno odgovoriti na rastuće potrebe svojih kupaca za održivijim proizvodima.
“Aurorini proizvodi temeljeni na reciklatima izvrsno nadopunjuju našu postojeću liniju proizvoda i naglašavaju naše sve snažnije napore za postizanjem održivog razvoja. Nastojeći ojačati položaj MOL Grupe kao dobavljača automobilske industrije, prepoznali smo proizvodnju spojeva kao ključnu djelatnost koju želimo uklopiti u svoj proizvodni portfelj”, izjavio je Ferenc Horváth, izvršni potpredsjednik za preradu i prodaju MOL Grupe.
Vodeće rejting agencije na području zaštite okoliša, društva i upravljanja, uključujući Dow Jones Sustainability Indices (čiji je MOL jedini novi član iz Evrope), MSCI i Sustainalytics, prepoznali su MOL-ove napore u polju održivosti i prijelaza na niskougljičnu ekonomiju.