MS&WOOD na Izložbi dizajna u Šangaju: Veliki interes za namještaj iz Fojnice

0
1230
Proizvodi MS&WOOD bili su izloženi na štandu u hali ‘Contemporary Design’

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD predstavio se azijskom tržištu i ove godine sa novitetima iz svojih kolekcije ‘Primum’ i ‘Elle’ na Izložbi ‘Design Shanghai’ a za koje je MS&WOOD dobio dvije prestižne German Design Award za 2018 godinu. Proizvodi MS&WOOD bili su izloženi na vlastitom štandu u hali ‘Contemporary Design’ sa fokusom na najboljim primjerima savremenog i inovativnog dizajna današnjice.
Ovogodišnja Izložba dizajna u Šangaju trajala je od 14. do 17. marta, a zbog velikog interesovanja izlagača dodatno je proširena.
“Interesovanje za namještaj MS&WOOD-a je zaista veliko. Osim saradnje sa kineskim distributerima iz Šangaja, Pekinga i drugih kineskih i azijskih gradova, dogovaramo zajedničke projekte u Evropi, tačnije Italiji koji će uslijediti nakon Sajma u Milanu, gdje bismo se trebali pojaviti u nekim novim lancima trgovina zajedno sa talijanskim brandovima. Uglavnom sve što smo ponijeli od namještaja za eksponate bukvalno je razgrabljeno. A najviše se tražio naš V stol i Primum radni stol”, izjavio je Edin Sarvan, vođa tima MS&WOOD na ovogodišnjoj Izložbi dizajna u Šangaju.
Izložba ‘Design Shanghai’ zbog svoje posebnosti se ne odvija na tipičnom sajmištu, već u izuzetno živopisnom prostoru nekadašnje palate koja je pretvorena u izložbeni ‘Shanghai Exhibition Center’. Sama Izložba je izrazito selektivnog tipa i do sada su se na njoj predstavili isključivo vrhunski brendovi globalnog značaja, kao što su Zaha Hadid Design, Moroso, Porada, Alessi, Magis, Swarovski…
MS&WOOD zapošljava 390 radnika a kolekcije namještaja ove kompanije dobile su do sada prestižne nagrade kao što su German Design Award, zatim četiri Iconic Award – nagrade za dizajn najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu IMM Köln, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu.