Mustafa Toroman prvi učesnik iz BiH na Microsoft Ignite konferenciji u Orlandu

0
1603
Mustafa Toroman govorit će o upotrebi virtuelnih mreža (VNets) u Microsoft Azure

Microsoft Ignite konferencija, koja se održava od 25. do 29. septembra u Orlandu na Floridi, jedna je od najvećih i najvažnijih konferencija na kojoj se predstavljaju trendovi u tehnologiji i komunikacijama.
Po prvi put, Bosna i Hercegovina će na ovoj prestižnoj konferenciji imati predstavnika. Mustafa Toroman, sistem inženjer u kompaniji Authority Partners.
“Na konferenciji ću govoriti na temu upotrebe virtuelnih mreža (VNets) u Microsoft Azure, kao osnove za Infrastructure as a Service, te na koji način iskoristiti Microsoft Azure kao hybridcloud, u kojem kombinujete vašu lokalnu i cloud infrastrukturu”, izjavio je Mustafa Toroman.
Organizatori konferencije najavljuju da će najbolji i najbistriji umovi učestvovati na jednom mjestu i razgovarati o infrastrukturi u cloud-u, menadžmentu, produktivnosti, big data i internetu, komunikacijama, mobilnosti i još mnogim zanimljivostima iz ove industrije. Poruka koju šalju jeste da se pripremimo na sve ono što nas već danas očekuje i kakve nas to inovacije očekuju u budućnosti.
“Nadam da će moje predavanje biti dobro prihvaćeno, te da ću imati priliku i ja naučiti nešto novo i upoznati neke od najvećih IT stručnjaka iz regije i svijeta. Učešće na Microsoft Ignite konferenciji će zasigurno otvoriti neka nova poznanstva i prilike, kako meni tako i kompaniji Authority Partners”, dodao je Toroman.
Bosna i Hercegovina treba biti ponosna što ima stručnjake poput Toromana, koji će na ovoj konferenciji stajati rame uz rame sa učesnicima iz cijelog svijeta, te još jednom potvrditi da i naša zemlja ima potencijal i znanje u oblasti tehnologije i komunikacija.