My Porsche aplikacija pruža nove funkcije unutar Apple CarPlay®

0
219
Kontrola udobnosti i funkcija zabave direktno u Apple CarPlay®

Porsche je danas najavio da proširuje funkcionalnost aplikacije My Porsche kako bi pružio nove funkcije unutar Apple CarPlay®-a. Proizvođač sportskih automobila je prvi proizvođač automobila koji omogućava lakši pristup funkcijama vozila unutar CarPlay®-a.
Aplikacija My Porsche je središte za digitalno upravljanje i kontrolu Porsche vozila. Na primjer, prikazuje stanje napunjenosti akumulatora vozila, može podesiti klima uređaj, aktivirati navigacijski sistem… Štaviše, aplikacija My Porsche povezuje postojeće naloge sa dobavljačima trećih strana, na primjer Apple Music®, sa povezanim aplikacijama u Porsche Communication Management (PCM).
Ažurirana aplikacija My Porsche kombinuje funkcije vozila sa CarPlay® iskustvom, uključujući mogućnost prikazivanja slika određenog modela unutar CarPlay®-a. Osnovne funkcije koje se mogu praktično podesiti čak i putem aplikacije My Porsche uključuju audio postavke kao što su zvučni profili, promjena radio stanica, podešavanje postavki za kontrolu klime i ambijentalnog osvjetljenja. Osim toga, ove funkcije se mogu kombinirati u wellness modove, kao što su ‘opuštanje’, ‘zagrijavanje’ i ‘osvježavanje’, koristeći brze radnje u CarPlay®-u.

Funkcionalnost aplikacija My Porsche debituje u novom Cayenneu

Kupci takođe dobijaju pogodnost neprimjetne kontrole različitih funkcija vozila koristeći Siri® dok voze svoj Porsche.
Aktiviranje ovog novog Porsche iskustva je brzo i jednostavno skeniranjem QR koda prikazanog u PCM-u. Aplikacija My Porsche primat će redovna ažuriranja koja osiguravaju da će kupci Porschea dobiti nove funkcije u CarPlayu kako se razvijaju. Funkcionalnost debituje u novom Porsche Cayenneu, koji je sada dostupan. Nakon toga će se proširiti na druge linije modela.