Na mostu Svilaj završeno 55 posto građevinskih radova

0
701
Izvođači radova i predstavnici Ministarstva zadovoljni dinamikom gradnje mosta Svilaj

Sekretar Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Igor Pejić učestvovao je na sastanku na gradilištu mosta Svilaj kojem su prisustvovali i član Uprave Hrvatskih autocesta Miodrag Furdin sa saradnicima, predstavnici Uprave HERING-a, oba nadzora, predstavnici proizvođača čelika MAEG, članovi bh. tima za provođenje gradnje mosta Svilaj, uključujući i predstavnika JP Autoceste FBiH, a na kojem je analiziran trenutni status izgradnje mosta.
Nakon analize realizacije dinamičkog i finansijskog plana izgradnje mosta, konstatirano je da je u konačnici, nakon analize dinamičkog i finansijskog plana, odnosno potpuno okončanih radova, ukupna realizacija gradnje mosta u ovom trenutku 55 posto.
Izvođač HERING, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i HAC Zagreb ulažu posebne napore za dostizanje svih zastoja nastalih kao posljedica enormno visokog vodostaja u periodu od novembra 2017. do maja 2018. godine, a izvođač HERING je još jednom učesnicima sastanka potvrdio da konačni rokovi neće biti dovedeni u pitanje, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here