Na poziv VTK BiH odazvalo se 4.000 privrednika za vakcinaciju u Beogradu

0
379
Počela vakcinacija privrednika iz regiona u Begradu

U Belexpo centru u Beogradu jutros je započela vakcinacija privrednika zapadnobalkanske šestorke koji su se odazvali pozivu Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana, a čija je članica i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine. Vakcinacija će se obavljati danas i sutra. Pozivu se odazvalo više od 4.000 bosanskohercegovačkih privrednika među kojima su vlasnici i zaposlenici kompanija.
VTK BiH zahvaljuje Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore, koja pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja.
Budući da će pored 4.000 privrednika iz BiH, veliki broj njih biti i iz ostalih zemalja regiona, Komora upućuje veliku zahvalnost i svim akterima uključenim u uspješnu relizaciju ove aktivnosti.
Današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje se jasna poruka – budućnost regiona je region bez granica, saopćeno je iz VTK BiH.
Iako zahvalni nadamo se da će pandemija koronavirusa proći i da nam u budućnosti neće trebati ovakve ili slične aktivnosti. Nadamo se i radujemo narednim susretima privrednika koji će se organizovati povodom otvaranja velikih proizvodnih pogona i širenja poznatih svjetskih brenova u zemlje regiona, dodaju iz Komore BiH.