Nadzorni odbor potvrdio novi mandat Uprave Mercatora

0
612
Spekuliše se o novom vlasniku Mercatora

Nadzorni odbor Grupe Mercator potvrdio je novi mandat Upravi Mercatora. Tomislav Čizmić, kao predsjednik Uprave, te Draga Cukjati i Igor Mamuza, kao članovi Uprave, i dalje će biti članovi Uprave u četverogodišnjem mandatu.
Fabris Peruško, član Nadzornog odbora Mercatora, član uprave i izvršni direktor grupe Fortenova, rekao je da je novim mandatom uprave Mercatora osiguran kontinuitet upravljanja i stabilnost Mercatora.
“Prelaskom u Fortenovo, Mercator je postao dio najveće maloprodajne mreže u regiji, koja će i dalje raditi u interesu zaposlenih i dobavljača, a posebno kupaca. Postići ćemo smjele ciljeve koje smo postavili razmjenom najboljih praksi, uspješnim prilagođavanjem brzim promjenama na tržištu i ulaganjem u prodajnu mrežu, te profesionalnim razvojem naših zaposlenih”, dodao je Peruško.
Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercatora zahvalio se uime Upravnog odbora Perušku i Nadzornom odboru na povjerenju.
“Fortenova i Mercator započeti će novi investicioni ciklus, koji će osigurati dalji uspješan razvoj Mercatora, a time i slovenačkih dobavljača. Nova ulaganja bit će namjenjena prvenstveno izgradnji novog distributivnog centra u Ljubljani, obnovi i proširenju prodajne mreže i digitalizaciji poslovanja. Nova ulaganja također, će imati pozitivan uticaj na poslovnu efikasnost Mercatora”, rekao je Čizmić.