Najveća konferencija za game development i animation industriju u oktobru u Sarajevu

0
900
Loading konferencija u Sarajevu okupit će 400 učesnika i više od 3000 posjetilaca, rečeno je na pres-konferenciji

Početkom oktobra ove godine glavni grad BiH bit će domaćin jedne od najvećih regionalnih game development & animation konferencije koja će tokom dvodnevnih predavanja, radionica i prezentacija, te gaming takmičenja okupiti neke od najvećih i najpoznatijih ljudi iz oblasti ove industrije.
Loading game development & animation conference powered by Telemach, održat će se u sarajevskom hotelu Hills od 5. do 6. oktobra i okupit će više od 400 učesnika, te preko 3000 posjetilaca u dva različita eventa: konferencijski i turnirski.
“Zabavna industrija, koja trenutno vrijedi više i od filmske, bilježi vrtoglavo povećanje zarade iz godine u godinu. Gotovo svaki korisnik mobilnog uređaja jedan je od miliona gamera koji zabavu pronalaze u ovoj brzorastućoj industriji. Loading konferencija želi jednu od najvećih zabava u BiH podići na viši nivo. Loading će biti domaćin najvećim stručnjacima iz game development & animation studija i kompanija kao što su Blizzard, Epic Games, Ubisoft, Electronic Arts, 3Lateral, Disney, Marvel itd, te kompanijama kao što su Reboot, Nordeus, CroTeam itd”, rekao je Selim Alagić, CEO Loading konferencije.
S obzirom da ova industrija bilježi svakodnevno svoj rast na našim prostorima i da se kompanije jako puno okreću saradnji sa gamerima, youtuberima i influencerima, kompanija Telemach odlučila je stati uz ovu konferenciju.
“Sadržaj ovog jedinstvenog događaja bit će ekskluzivno prezentiran putem SK Esports kanala koji je specijaliziran za ekskluzivni sadržaj iz svijeta tehnologije, esport takmičenja, video igara i gaming industrije”, rekao je Kenan Đonko, direktor Sektora za marketing, razvoj proizvoda i odnose sa javnošću Telemacha.
On je dodao da Telemach već sada kroz postojeću infrastrukturu svojim korisnicima omogućava brzine interneta do 1 Gbps.
Tokom dvodnevne konferencije, radionica i gameing takmičenja, svi posjetioci će moći pogledati odlične VR prezentacije, posjetiti sajamski dio (Indie Expo), te imati priliku upoznati neke od najvećih zvijezda ove industije sa ex-Yu tržišta.
Drugog dana konferencije u Convention centru hotela Hills bit će održana ‘Colosseum arena’ u kojoj će svoje snage u igranju odmjeriti neka od najpoznatijih regionalnih imena kada je gaming industrija u pitanju.
“Najbolji gameri, streameri na YouTube i Twitch platformama iz regiona će se boriti u Loading Colosseum areni za slavu najveće svjetske gaming ere. Deset gejmera će se boriti između sebe za prestiž i titulu Prvog najboljeg Loading gamera, a najbolji će biti onaj koji je sposoban savladati bilo koji žanr, vještinu i težinu igre koja mu se ponudi – bilo na kompjuteru, portablu ili konzolaškoj platformi”, rekao je Adnan Cerić, Producent Loading Colosseum Arene.
Kako ova industrija ima sve veći uticaj i na oglašivačko tržište svoj osvrt o toj temi dao je i Kenan Alihodžić, PR menadžer u UpTrend Marketing Solutions agenciji koje ja ujedno marketing i PR partner Loadinga.
Organizatori tokom press konferencije za sada nisu željeli otkriti sva imena govornika i glavnih zvijezda ove konferencije, nego su pozvali sve ljubitelje ove industrije da prate oficijelnu web stranicu www.loading.ba, te društvene mreže www.facebook.com/loadingfestival i www.instagram.com/loadinggamecon.