NLB Banka Banja Luka dobila dva nova člana Uprave

0
87
Živko Šiftar i Martin Mavrič novi su članovi Uprave NLB Banke Banja Luka

NLB Banka Banja Luka novu poslovnu godinu započela je osnažena sa dva nova člana Uprave. Živko Šiftar i Martin Mavrič donijeli su u Banju Luku regionalno bankarsko iskustvo i najbolje prakse iz NLB Grupe i oni će u naredne četiri godine zajedno sa Goranom Babićem, predsjednikom Uprave banke i Ljiljanom Krsman članom Uprave, voditi poslovanje NLB Banke Banja Luka, na tržištu Republike Srpske, jednog od dva entiteta BiH.
Živko Šiftar, odgovoran je za upravljanje rizicima, kreditnu analizu, naplatu i upravljanje nekvalitetnom aktivom i praćenje usklađenosti Banke. Na poziciju člana Uprave Banke, Živko je imenovan nakon dvodecenijskog iskustva u finansijskoj i bankarskoj industriji, od čega više od 13 godina na rukovodećim pozicijama u oblastima upravljanja rizicima, kreditne analize, poslovanja sa korporativnim klijentima i upravljanja restrukturiranjem i nekretninama.
Martin Mavrič odgovoran je za upravljanje platnim sistemima, informacionim tehnologijama, investicijama, nabavkom i opštim poslovima. U svom bogatom internacionalnom profesionalnom iskustvu Martin se bavio upravljanjem projektima i transformacijama u finansijskim uslugama, izgradnjom novih organizacionih jedinica za podršku evoluciji i inovaciji bankarske infrastrukture. Vodio je i inicirao projekte transformacije u oblasti upravljanja sredstvima, korporativnog i investicionog bankarstva, i platnih sistema, kao i transformacijom u procesima nabave, kao i unaprjeđenjima procesa odobravanja kredita i upravljanja rizicima.
Povodom imenovanja dva nova člana Uprave, Goran Babić, predsjednik Uprave NLB Banke Banja Luka izrazio je zadovoljstvo i naglasio: “Imajući u vidu da su klijenti u fokusu svih naših aktivnosti i da ostajemo posvećeni ubrzanoj digitalnoj transformaciji, unaprjeđenju kvaliteta korisničkog iskustva, te ostvarenju ESG ciljeva kroz održivo poslovanje i finansiranje – mogu reći da smo sada i dodatno osnaženi sa dva nova člana Uprave, koji će cjelokupan tim NLB Banke Banja Luka dodatno podržati kroz pravu kombinaciju iskustva, najboljih praksi, znanja i kompetencija, a sve sa ciljem da kao Banka nastavimo isporučivati još bolje i inovativnije proizvode i usluge za naše klijente, različite programe razvoja za naše zaposlene i društveno odgovorne projekte usmjerene na dobrobit zajednice u kojoj poslujemo.”
Martin Mavrič i Živko Šiftar na dužnost su stupili nakon isteka mandata dugogodišnji članici Uprave Marjani Usenik, koja je preuzela nove odgovornosti i angažovanja na nivou NLB Grupe, saopćeno je iz NLB Banke.