NLB Banka i EFSE predstavili Akademiju za poduzetnike

0
1336
Predstavnici NLB Banke, EFSE i Deloitta predstavili novi projekat - Akademiju za poduzetnike

NLB Banka d.d. Sarajevo i Razvojna Podrška Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE DF) na pres-konferenciji u Sarajevu predstavili su svoj novi projekat – ‘Akademiju za poduzetnike’.
Svrha Akademije jeste osigurati dodatnu vrijednost za klijente u vidu profesionalnog usavršavanja i umrežavanja, te kroz stručna predavanja unaprijediti poslovanje privrednika uz ekspertizu eksterno angažovanih predavača.
Akademija za poduzetnike će biti održana u četiri bh. grada: Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Bihaću i trajat će šest mjeseci, odnosno u periodu od 18.04. do 17.10. 2019. godine. Seriju treninga i stručnih predavanja vodit će predavači iz Deloitta. Po završetku ‘Akademije za poduzetnike’ svi polaznici će dobiti certifikat.
“Sretna sam što je NLB Banka u suradnji s EFSE DF-om kreirala projekat ‘Akademija za poduzetnike’. Ovim putem želimo pokazati da osim usluga, našim klijentima nudimo i edukacije i time im pomažemo da ubuduće mogu što bolje poslovati. Svakodnevno ulažemo u odnos sa klijentima, jer nam je on izuzetno važan i smatram da je upravo edukacija osnova za dugoročne odnose sa našim klijentima“, izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić.
Amra Omeragić iz EFSE-a kazala je da Akademija ima za cilj da pruži usluge poslovnog razvoja kroz platformu posvećenu poduzetnicima.
I Muhamed Semić iz Deloitte BiH izrazio je zadovoljstvo što su dio ovog projekta u cilju podsticanja i razvoja preduzetništva.
“Zahvaljujemo se NLB Banci i Evropskom fondu za Jugoistočnu Evropu na pokretanju ove značajne inicijative i radujemo se zajedničkoj saradnji“, izjavio je Muhamed Semić, senior menadžer za usluge poslovnog savjetovanja Deloitte BIH.
Radionice će se održavati svakih 6-8 sedmica. Sadržaj jedinstvene cjelodnevne radionice uključuje 3-4 srodne teme. Teme koje će se obrađivati u toku trajanja prve radionice su: Strateško upravljanje, Rukovodstvo, Upravljanje rizicima u preduzeću, Korporativno upravljanje i usklađenost.
Za vrijeme druge radionice govorit će se o: Upravljanju promjenama, Upravljanju resursima i održivom razvoju, Intrapoduzetništvima, te Važnosti analitike i podataka, dok će se na trećoj radioci obrađivati teme: Upravljanje ljudskim kapitalom, Upravljanje projektima i Prodajnim vještinama.
Kroz sveobuhvatni program Akademije za poduzetnike će proći preko stotinu klijenata NLB Banke.