NLB Banka je novi sponzor košarkaške reprezentacije BiH

0
461
Ugovor o sponzorstvu NLB Banke i Košarkaškog saveza BiH su potpisali Berina Belkić Tepić i Amer Čolan

U dvorani Mejdan potpisan je ugovor o sponzorstvu između NLB Banke i Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Tako NLB nastavlja biti dijelom pozitivnih sportskih priča u regiji i zemlji.
Povodom prve ovogodišnje utakmice kvalifikacija na Svjetsko prvenstvo, muška košarkaška reprezentacija BiH večeras dočekuje Litvaniju u tuzlanskom Mejdanu, a tim povodom je ozvaničena i saradnja NLB Banke i Košarkaškog saveza BiH.
“Potpisivanje sponzorskog ugovora sa Košarkaškim savezom BiH dodatno potvrđuje našu opredijeljenost ovoj regiji koja se ogleda i kroz veliki doprinos sportu. Istinski se radujemo zbog nedavnog uspjeha naše ženske reprezentacije, kao i sljedećim uspjesima i da ćemo biti dijelom podrške muške reprezentacije na svjetskoj smotri najboljih košarkaša“, izjavila je Berina Belkić Tepić, voditeljica Odjela za PR i marketing NLB Banke d. d. Sarajevo.
Ispred KSBiH ugovor je potpisao generalni sekretar Amer Čolan.
“Drago nam je da uz sebe imamo partnera kao što je NLB Banka, koja je prepoznala ono što radimo. Podsjetio bih da je ženska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila historijski uspjeh plasmanom na Svjetsko prvenstvo, a da su naši košarkaši također izborili nastup na Eurobasketukoji se ove godine održava u četiri države. U nastojanjima da nastavimo pomjerati granice svaka podrška je dobrodošla”, kazao je Čolan.