NLB Banka Sarajevo donirala 10.000 KM UKC Tuzla i UKC Sarajevo

0
467
NLB Banka Sarajevo: Početak isplate dividende za 2021. je 2. novembar ove godine

NLB Banka d.d. Sarajevo donirala je novčani iznos od 10.000 KM Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i Univerzitetskom Kliničkom centru Tuzla koji će biti utrošen na nabavku sanitetskog materijala, neophodnog u cilju prevencije i zaštite građana od koronavirusa.
“Svima nam je u cilju što prije da se vratimo u normalan život i normalno poslovanje i sigurni smo da će naša donacija UKC Tuzla i UKC Sarajevo u ovom trenutku biti od velike pomoći. Svjesni smo trenutnog stanja i znamo sa kakvim se sve problemima bore svi zdravstveni radnici, te ovom donacijom želimo olakšati i pomoći u nabavci neophodne opreme za liječenje građana Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će ovo biti dobar primjer i drugim kompanijama u BiH, da pomognu svima kojima je pomoć potrebna u borbi protiv koronavirusa“, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.
Iz NLB Banke poručuju da je ovo samo jedan od načina da se zahvale svim našim doktorima i medicinskim radnicima, onima koji, srčano, predano, i u ovim vanrednim okolnostima rade boreći se za naše zdravlje.
“Pozivamo i druge da učine isto, jer mala pomoć je za velika djela, a sve građane pozivamo da učine što mogu, a to je da ostanu svojim kućama“, poručuju iz NLB Banke.