NLB Banka Sarajevo objavljuje online natječaj u crtanju za djecu

0
1020
Tema je: Šta ću prvo uraditi poslije karantina?

Za naše najmlađe se život drastično promijenio u posljednjih nekoliko sedmica vanrednog stanja. Sve vrijeme provode kod kuće i ne znaju kada će se opet moći vratiti u školske klupe, vrtiće, igrališta ili kada će posjetiti svoje prijatelje. Teško se navikavaju na izolaciju i raduju danima kada će se moći vratiti svojim dječijim aktivnostima i radostima.
Zbog toga, NLB Banka d.d. Sarajevo želi olakšati mališanima i kreirala je online natječaj kako bi lakše prebrodili ovaj period i proveli ga kući što kreativnije i ljepše.
Koncept je osmišljen na način da djeca uzrasta do 5. razreda osnovne škole nacrtaju rad na temu: ‘Šta ću prvo uraditi poslije karantina?’, te bi njihovi roditelji ili porodica trebali slikati te radove svojim mobilnim telefonom.
Radovi se mogu dostaviti u privatnu poruku na Facebook i Instagram profilu Banke ili u komentarima na objavi na Facebook stranici. Najbolja tri rada će biti nagrađena.
“Šaljite nam radove vaše djece, crtajte sa njima, budite kreativni i zabavite se, jer zajedno možemo prevazići sve izazove!”, poručuju iz NLB Banke Sarajevo.