NLB Banka Sarajevo poziva klijente da koriste kartice za plaćanje i digitalne kanale za obavljanje transakcija

0
730
NLB Banka uputila apel klijentima da koriste digitalne kanale za obavljanje transakcija

NLB Banka d.d. Sarajevo prati situaciju izazvanu korona virusom te u skladu s tim i djeluje, vodeći računa kako o zdravlju svojih klijenta i zaposlenika, tako i održavanju kontinuiteta poslovanja.
“Pored svih mjera koje smo poduzeli u cilju smanjenja zdravstvenih rizika, ovim putem upućujemo apel svim našim klijentima da minimiziraju svoje kretanje i da ne dolaze u poslovnice banke, osim ako je to neophodno. Bankarski sistem je likvidan. Novac građana je siguran. Naši bankomati će redovno biti snabdjeveni novcem i nema potrebe da klijenti radi podizanja gotovine dolaze u poslovnicu. Mreža bankomata je na raspolaganju 24/7. Za plaćanje roba i usluga molimo klijente da koriste kartice prilikom plaćanja kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama kao potencijalnim izvorom zaraze”, saopćeno je iz NLB Banke.
Klijentima su na raspolaganju internet i mobilno bankarstvo za plaćanja računa i sve online transakcije.
“U narednih mjesec dana, naši klijenti će moći vršiti sve bankarske transakcije direktno iz svoje kuće, putem mobilnog telefona ili računara i to potpuno besplatno, odnosno bez plaćanja naknade. Ukoliko vam je potrebna pomoć za korištenje tih transakcija, na raspolaganju smo vam na društvenim mrežama, web stranici Banke, e-mailu info@nlb.ba i besplatnom telefonu 0800 22 427“, navode iz NLB Banke Sarajevo.
“Ovim putem želimo da još jednom uputimo molbu svim našim klijentima da djeluju odgovorno prema sebi i drugima. Korištenjem NLB mobilnog i elektronskog bankarstva sve transakcije mogu biti realizirane iz kuće, bez potrebe za dolaskom u poslovnicu Banke“, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.