NLB Banka Sarajevo prva na tržištu nudi mogućnost podjele kupovine na rate putem SMS-a

0
1669
NLB Banka nudi mogućnost klijentima podijele rate prilikom kupovine NLB Mastercard Charge karticom

Prateći svjetske trendove savremenog bankarskog poslovanja i želeći svojim vjernim klijentima maksimalno olakšati kupovinu, NLB Banka d.d. Sarajevo je omogućila klijentima novi, brži i jednostavniji način podjele na rate prilikom kupovine NLB Mastercard Charge karticom i to na svim POS terminalima u zemlji i svijetu, te prilikom online kupovine!
“Našim klijentima smo omogućili da kupovinu podijele do 24 rate putem SMS poruke na svim POS terminalima u zemlji i inostranstvu, te u online trgovinama. Ovaj način kupovine na rate je jedinstven na našem tržištu, a uz to je vrlo jednostavan i povoljan za klijenta“, kazala je Lidija Žigić predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.
Ona je dodala da će NLB Banka nastojati i dalje razvijati inovativna, ali jasna i jednostavna rješenja koja su dostupna njihovim klijentima kada su im potrebna i na način koji je najbliži njima.
Kako bi klijent koristio opciju kupovine na rate putem SMS notifikacije potrebno je da posjeduje NLB Mastercard Charge karticu, te uključenu opciju SMS notifikacije na Mastercard Charge kartici.
Minimalan iznos za podjelu na rate je 50 KM. Povećavajući kupovinu za svakih 25 KM, iznad minimalnog iznosa od 50 KM, za koji se dobija SMS poruka za podjelu transakcije na rate, povećava se mogućnost podjele na veći broj rata. Tako npr. za kupovinu od 75 KM klijent ima mogućnost podjele od 2 do 3 rate, za kupovinu od 125 KM ima mogućnost podjele od 2 do 5 rata, itd. Također, u okviru SMS poruke definisano je i na koji način klijent šalje povratnu poruku, a prijem poruke da je transakcija podjeljena na rate označava uspješan završetak transakcije.