Nova SEAT Ibiza predstavljena u Sarajevu

0
1559
Nova SEAT Ibiza predstavljena je na glamuroznoj manifestaciji na Eiffelovom mostu

Nova SEAT Ibiza predstavljena je sinoć u Sarajevu na glamuroznoj manifestaciji na Eiffelovom mostu. Prezentacija je kulminirala koncertom britanskog benda Stereo MC’s, što je dodatno doprinijelo odličnoj atmosferi.
Ibiza je automobil kreiran za mladu, urbanu populaciju i sadrži sve što mladima omogućava zabavnu i ugodnu vožnju. Opremljena je najnovijim tehnološkim dostignućima i izvanredne je dinamičnosti sa unaprijeđenim prostorom i komforom.
Najznačajniji model španskog proizvođača je u potpunosti prerađen, pri čemu su sačuvani njegov mladalački i sportski duh, funkcionalnost i komfor. Novi, svježi dizajn reflektuje najnoviji karakter Seata zastupajući DNK brenda, ali sa oštrijim, još više sportskim dizajnom, sa naglašenijim, izražajnijim, uzbudljivijim i aerodinamičnijim površinama.
“Ibiza ne samo da je odličan gradski automobil za mlade, ona predstavlja i stil življenja”, rekao je Senad Trnka, brend menadžer Seata za BiH.
Ponudu motora čini trocilindarski 1.0 MPI benzinac u verzijama sa 75 KS, a prati ga 1,0 TSI sa 95 ili 115 KS. Potpuno novi 1,5 TSI benzinac sa 150 KS će na našem tržištu biti dostupa krajem ove godine. Naravno, tu je i dizelaš, 1,6 TDI u verzijama sa 80, 95 ili 115 KS.
Osnovni model nove Ibize na našem tržištu je Ibiza 1,0 MPI Reference sa 75 KS, te do registracije košta 22.095 KM. Znatno bogatija i privlačnija Ibiza 1,0 TSI Style sa 95 KS kod nas košta 25.564 KM, dok luksuzno opremljena Ibiza 1,0 TSI Xcellence sa 115 KS i DSG automatskim mjenjačem sa 7 stepeni prenosa košta 31.659 KM. Sportski opremljena verzija Ibiza 1,0 TSI FR sa 115 KS dostupna je po cijeni od 28.921 KM.