Novalić: Uvesti socijalnu kartu koja će uvesti imovinski a ne samo prihodovni cenzus

0
3863
Premijer Novalić razgovarao s novom direktoricom Svjetske banke za zemlje zapadnog Balkana Lindom Van Gelder

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je u Sarajevu razgovarao s novoimenovanom direktoricom Svjetske banke za zemlje zapadnog Balkana Lindom Van Gelder i upoznao je o dobrim rezultatima Vladinog programa potpore zapošljavanju.
“Možda je najbitnije što je, prema podacima kojima raspolažemo, čak 64 posto ljudi zaposlenih na ovaj način ostalo u radnom odnosu i dvije godine nakon pokretanja programa“, kazao je Novalić.
Stoga je, zajednički je ocijenjeno, iznimno važno osigurati sredstva za nastavak podrške zapošljavanju, u čemu Svjetska banka može pružiti pomoć. Veoma je bitno da novi program bude operativan u prva tri mjeseca slijedeće godine, to jest u periodu kada i inače, za razliku od drugih razdoblja, dolazi do stagnacije poslovnih aktivnosti.
Kako je danas istaknuto, rast privrede i broja legalno zaposlenih ujedno je i najsigurniji put ka pravednijoj socijalnoj situaciji.
Premijer Novalić je ukazao i na potrebu izrade socijalne karte koja bi obuhvatila ne samo prihode, već i cjelokupno imovinsko stanje svakog građanina. To bi značilo da bi, za ostvarenje prava iz sfere socijalne brige, trebalo uvesti i primjenjivati imovinski, a ne prihodovni cenzus.