Novi Gmail je dobio i novi Offline mode

0
1365
Google bi od juna mogao početi naplaćivati korištenje dosad besplatnog servisa za webmail

Sredinom aprila Google je krenuo u redizajn svog servisa za elektronsku poštu – Gmaila. Osim modernijeg korisničkog sučelja, novi Gmail je dobio i neke nove značajke poput ‘snoozanja’ i slanja samouništavajućih poruka i pametnih odgovora.
Tokom prošle sedmice Google je korisnicima Gmaila donio i poboljšani Offline mode. Doduše, on je postojao i ranije, ali je bilo kompliciraniji za korištenje jer se najprije morala preuzeti ekstenzija za Chrome preglednik. Novi Offline mode već je ugrađen unutar Gmaila i dostupan je bez potrebe za bilo kakvim dodacima.
Jedan od preduvjeta za njegovo korištenje je da na svom računaru imate instaliran minimalno Chrome preglednik inačice 61. Drugi preduvjet je da sami uključite Offline mode u postavkama Gmaila jer Google to ne čini po defaultu, piše Bug.hr.
Nakon toga je potrebno odabrati koliko dana želite da Gmail čuva vaše poruke offline. Za sada Google nudi – do 7 dana, 30 dana i 90 dana. Također moguće je uključiti, odnosno isključiti preuzimanje i čuvanje privitaka koje ste primili zajedno s mailom.
Google prije aktivacije Offline moda zahtjeva i da odaberete što će se dogoditi s vašim podacima na računaru kada se odjavite iz Google accounta. Možete odabrati između brisanja podataka i njihovog zadržavanja.
Elektronska pošta koju ste poslati dok ste bili offline bit će smještena u Outbox pretincu i tamo će ostati sve dok se ponovno ne uspostavi veza s Internetom.