Obilježen Svjetski dan turizma: Dodijeljene nagrade za najbolje fotografije destinacija u TK

0
78
Dodijeljene nagrade za najbolje fotografije destinacija u Tuzlanskom kantonu

U okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma, Visittk.ba je organizovao foto konkurs, a danas su u prostorijama Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona dodijeljene i nagrade.
“Obilježavanjem Svjetskog dana turizma htjeli smo da najboljom fotografijom obilježimo ne samo Svjetski dan turizma nego i ono što će nas pratiti do narednog dana obilježavanja. Raspisali smo jedan vid stimulacije mladim ljudima koji se bave fotografijom. Imali smo nagradnu igru gdje smo dobili značajan broj učesnika, te su izdvojene najbolje fotografije. Danas imamo priliku da te ljude i nagradimo, upoznamo i stimulišemo, da im prikažemo da ovaj sistem zaista funkcioniše, da su mladi ljudi prepoznati i da potičemo razvijanje kreativnosti kod mladih ljudi”, rekao je resorni ministar Denis Bećirović.
On je dodao da je ovo jedan od načina da mlade ljude animiraju i da oni budu promotori turizma Tuzlanskog kantona, kako u BiH tako i van granica naše zemlje.
“Također, mi ne želimo samo poticati ljetni turizam nego i zimski. Imamo mnogo toga da prikažemo”, kazao je ministar Bećirović, koji je autorima najboljih fotografija uručio nagrade.
Nagrade su uručene za tri prvoplasirana mjesta: Za prvo mjesto dodijeljen je tablet u vrijednosti 300 KM, za drugo mjesto JBL poklon vaučer u vrijednosti od 150 KM, dok je trećeplasiranom dodijeljen držač – stabilizator za fotografisanje.