Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju BBI banke i Općine Ilijaš

0
1427
Privrednici iz Ilijaša moći će u BBI banci dobiti kredit po stopi od nula posto

Javni poziv privrednicima sa područja Općine Ilijaš da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Općine Ilijaš objavljen je danas. Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranje po stopi od nula posto uz subvencioniranje profitne marže od strane Općine Ilijaš.
Za realizaciju ove Linije finansiranja BBI je obezbjedila sredstva u iznosu 4,7 miliona KM, a Općina Ilijaš će iznosom od 100.000 KM subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 3,9%. Privredna društva u okviru ovog projekta mogu uzeti finansiranje u BBI banci maksimalno do 300.000 KM, a samostalni poduzetnici, odnosno djelatnosti fizičkih lica do maksimalno 50.000 KM.
Namjena sredstava je da se pruži finansijska podrška privrednim subjektima za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, te umanjenje negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom i širenjem virusa Covid-19.
Pravo apliciranja za finansiranje imaju privredni subjekti – privredna društva i samostalni preduzetnici, koji imaju sjedište ili poslovnu jedinicu/podružnicu na području Općine Ilijaš, uredno izmiruju poreske obaveze i i zadovoljavajućeg su boniteta.
Javni poziv možete pogledati ovdje.