Objavljen Javni poziv za subvencioniranu liniju BBI i Grada Zenica: Privrednicima na raspolaganju više od 20 miliona KM

0
292
Objavljen Javni poziv privrednicima za subvencioniranu liniju finansiranja Grada Zenica

Javni poziv privrednicima sa područja Grada Zenica da apliciraju za subvencioniranu liniju Bosna Bank International (BBI) i Grada Zenici objavljen je web stranicama Banke i Grada, kao i u dnevnim novinama. Radi se o zajedničkom projektu koji će privrednicima s područja Grada Zenica omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 0% do 0,88%.
Pravo apliciranja za finansiranje imaju subjekti male privrede (obrti, mikro, mala i srednja preduzeća) – fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede koji imaju sjedište na području Grada Zenice. Maksimalni odobreni iznos finansiranja po jednom korisniku je do 400.000 KM sa rokom otplate od maksimalno 4 godine (48 mjeseci).
Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu od 20,1 milion KM, dok će za subvenciju profitne marže Grad Zenica iz budžeta izdvojiti 100 hiljada KM. Javni poziv sa svim detaljima, uslovima, rokovima i načinom apliciranja zainteresovani privrednici mogu preuzeti sa službene web stranice BBI banke. Dodatne informacije mogu se dobiti u najbližoj poslovnici Bosna Bank International, na e-mail: linijazenica@bbi.ba ili na broj telefona 032/209-596.