Objavljena imena dobitnika BBI stipendija iz fonda ‘Sheikh Saleh Kamel’

0
331
Dodjela stipendija iz Fonda 'Sheikh Saleh Kamel'

Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli stipendija iz kategorije Fond ‘Sheikh Saleh Kamel’.
Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara u protivrjednosti KM i isplaćuje se 12 mjeseci. Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.
Stipendije će biti isplaćene putem studentskog računa koje su učenici ili njihovi zakonski zastupnici, odnosno studenti obavezni otvoriti kod BBI banke prije potpisivanja ugovora u roku od deset dana od dana objavljivanja spiska dobitnika.
Dobitnici stipendije prilikom dolaska u poslovnice BBI banke trebaju naglasiti da je svrha otvaranja računa priliv sredstava od stipendije kako bi otvorili isključivo ‘Studentski tekući račun’ na koji BBI banka ne naplaćuje mjesečne troškove održavanja.
O datumu i mjestu uručenja stipendija dobitnici će biti naknadno obaviješteni. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na info telefon: 080 020 020 ili putem e-mail-a: stipendije@bbi.ba
Spisak dobitnika stipendija iz Fonda ‘Sheikh Saleh Kamel’ možete vidjeti na linku ovdje