Održan seminar o primjeni EU standarda MSFI 9

0
1038
Održan seminar o međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja u skladu sa novim propisima Evropske komisije

U saradnji sa revizorsko-konsultantskom kompanijom Deloitte Sarajevo i Evropskim fondom za Jugoistočnu Evropu (EFSE), Udruženje profesionalnih rizik menadžera u BiH (UPRMBiH) održalo je seminar o temi ‘Međunarodni standard finansijskog izvještavanja (MSFI) 9’ u skladu sa najnovijim zahtjevima i propisima Evropske komisije.
Ovom seminaru, održanom 13. aprila u Sarajevu, prisustvovalo je više od 50 učesnika iz bankarskog i finansijskog sektora uključujući predstavnike lokalnih i međunarodnih banaka, leasing društava, mikrokreditnih organizacija regulatora, i međunarodnih donatora.
“Cilj ovog seminara je bio da lokalni bankarski i finansijski sektor u BiH razmjeni svoja iskustva u implementaciji najnovijih zahtjeva finansijskog izvještavanja propisanim od strane Evropske unije i lokalnih regulatora, kao i da se upoznaju sa prvim efektima i rezultatima primjene ovih novih standarda kako bih se omogućila puna primjena. Udruženje je i u ovoj godini pripremilo program seminara i radionica sa najaktuelnijim temama iz oblasti bankarstva, mikrokredita i segmenta osiguranja”, izjavio je Amir Softić, predsjednik UPRMBiH.
“Drago nam je što su se učesnici ovog seminara odazvali u velikom broju a imali smo priliku prezentirati naša iskustva s tržišta u BiH, ali i Evropske unije. To samo potvrđuje činjenicu da je ova tema i dalje aktuelna i nakon datuma početka primjene MSFI 9”, izjavila je Sabina Softić, partnerica za usluge revizije za Adriatic regiju, Deloitte d.o.o. Sarajevo.
Generalni sekretar UPRMBiH Amar Brkan izjavio je da će Udruženje profesionalnih rizik menadžera u BiH i dalje nastaviti sa organizacijom ovakvih i sličnih edukativnih seminara.
“S tim u vezi za ovu godinu izdvajamo seminar na temu Bazela III koji ćemo održati u maju, organizaciju drugog ciklusa Programa certifikacije rizik menadžera u saradnji sa Globalnom asocijacijom risk profesionalaca (GARP) u junu, te objavu novog Fraud Info časopisa pripremljenog od strane Uredničkog tima Udruženja. Glavni cilj Udruženja je da u u skorijoj budućnosti postane regionalni centar za edukaciju i certifikaciju rizik menadžera”, rekao je Brkan.
Udruženje profesionalnih rizik menadžera u BiH jedno je od 40 svjetskih priznatih partnera Globalne asocijacije risk profesionalaca (GARP-a) za razvoj, promociju i unaprijeđenje funkcije risk menadžmenta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here