Osnovan najveći fond za kriptoulaganja u svijetu: 2,5 milijarde za token aplikacije

0
163
Fond rizičnog kapitala Paradigm će 2,5 milijarde dolara uložiti u projekte vezane uz kriptovalute

Fond rizičnog kapitala Paradigm objavio je kako ima na raspolaganju čak 2,5 milijarde američkih dolara koje planiraju uložiti u projekte vezane uz kriptovalute u svim dijelovima svijeta i fazama razvoja.
Paradigm su pokrenuli suosnivač Coinbasea Fred Ehrsam i bivši član velikog investicijskog fonda Sequoia Capital, Matt Huang. Izvorno im je plan bio prikupiti 1,5 milijarde dolara, no interes ulagača bio je daleko veći pa su u samo mjesec dana prikupili spomenute 2,5 milijarde za ulaganja.
Ehrsam ističe kako smatra da aplikacije vezane uz digitalne tokene imaju najbolju budućnost i najviše prostora za rast, prenosi Bug.hr.
Investicijski fond Paradigm osnovan je 2018. godine i do sada je uložio, i oplodio, preko 10 milijardi dolara. Ulagali su i do sada velikim dijelom u kriptotržište i kompanije koje se njime bave, a pojedinačna su im ulaganja u širokom rasponu, od jednog, pa sve do preko stotinu miliona dolara. U investicijskom portfelju su im imena poput Coinbasea, Diema, FTX Tradinga i još gotovo 40 manje poznatih kompanija i projekata.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here