Otvaranje kancelarije CEATEC-a u Sarajevu most za dolazak kineskih kompanija u BiH

0
1129
Tegeltija razgovarao sa delegacijom CEATEC-a

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu delegaciju Kinesko-evropskog udruženja za tehničku i ekonomsku saradnju (CEATEC) koju je predvodila direktorica CEATEC-a Čen Hui (Chen Hui). Razgovarano je o povezivanju i unapređenju saradnje poslovnih subjekata iz BiH i NR Kine.
Tegeltija je istakao da postoji veliki interes bh. strane za povezivanje i saradnju sa kineskim kompanijama. Naglasio je da putem saradnje i poslovnih partnerstava sa kineskim kompanijama privredni subjekti iz BiH mogu unaprijediti znanja, bezbijediti pristup novim tehnologijama i tržištima, te značajno unaprijediti poslovanje.
Tegeltija je pozdravio otvaranje kancelarije CEATEC-a u BiH i istakao da je time izgrađen most za buduću saradnju i dolazak kineskih kompanija u BiH. Izrazio je uvjerenje da će putem te povezanosti biti realizovani mnogobrojni značajni projekti.
Direktorica Čen Hui je zahvalila predsjedavajućem VMBiH na iskazanoj podršci i interesu. Istakla je da je otvaranje kancelarije CEATEC-a u Sarajevu dobra platforma za buduće investicione projekte i prilike.