Otvoren Paviljon BiH na sajmu poduzetništva EXPO u Dubaiju

0
251
Delić na sajmu EXPO: Svijetu ćemo predstaviti prirodne i industrijske potencijale BiH

Paviljon Bosne i Hercegovine na sajmu poduzetništva EXPO 2020 u Dubaiju otvoren je za posjetitelje.
“On je funkcionalan, ali ostaje nam da ga u narednim danima, što će biti vrlo brzo, dodatno preuredimo i ispunimo sadržajima koji će biti jedinstvena promocija privrede i turističkih potencijala koje ćemo predstaviti kao prilike za investitore, ali i posjetitelje”, naglasio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.
Bosna i Hercegovina je tačka spajanja i preplitanja istoka i zapada, zemlja dobrih, otvorenih ljudi, višestoljetne kulture i multietničkog suživota, zbog čega će se upravo ta činjenica iskoristiti i predstaviti kao najveći potencijal za stvaranje veza s potencijalnim investitorima.
“U narednih šest mjeseci mi ćemo svijetu predstaviti sve naše prirodne i industrijske potencijale, s posebnim akcentom na specifičnosti, inovativnost i strateške grane privrede. Vjerujemo da će nam se sav trud koji smo uložili vratiti kroz investicije koje će, osim oporavka naše privrede, generirati i unapređenje poslovnog ambijenta koji će Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu pozicionirati kao jednu od najkonkurentnijih turističkih i općenito investicionih destinacija u ovom dijelu Evrope”, kazao je ministar Delić.