Otvoren Tarčin Forest Resort&SPA – MGallery by Sofitel

Na površini od oko 80 hiljada kvadratnih metara, gostima je na raspolaganju 55 hotelskih soba i dvadeset vila sa privatnim baštama, restoran i bar u šumi, igralište za djecu, ekskluzivni wellness & fitness centar sa bazenom, sadržaji za rekreaciju te moderno opremljeni konferencijski kapaciteti

0
2852
MGallery by Sofitel je savremena građevina koja se sa svojom formom i estetikom uklapa u prirodni ambijent

MGallery by Sofitel, luksuzni brand vodeće svjetske hotelske grupacije AccorHotels*, danas je otvorio svoja vrata u Tarčin Forest Resort-u te su predstavnici medija prvi imali priliku zaviriti u ovo idilično odmorište u šumskoj oazi kod Tarčina, udaljenoj od 40-ak kilometara od Sarajeva.
U ovaj hotelski kompleks investirano je oko 30 miliona maraka, a posao je dobilo 60 radnika.
Atmosfera i izgled resorta smještenog u borovoj šumi okruženoj slikovitim planinama podsjećaju na ekskluzivna alpska odmarališta, od kojih se, kako je rečeno, ne razlikuje niti po standardima gradnje niti po kvaliteti hotelijerske usluge.
Ova odmorišna destinacija nudi spoj luksuznog hotelskog servisa internacionalno poznatog branda MGallery by Sofitel i zdravog, sadržajnog boravka u prirodi tokom cijele godine za sve – pojedince, porodice sa djecom, poslovnu klijentelu i korporativne grupe. MGallery by Sofitel u Tarčinu je jedna od 85 jedinstvenih lokacija luksuzne kolekcije ovih butik hotela u 24 zemlje svijeta.
“Na površini od oko 80 hiljada kvadratnih metara, gostima je na raspolaganju 55 hotelskih soba i dvadeset vila sa privatnim baštama, restoran i bar u šumi, igralište za djecu, ekskluzivni wellness & fitness centar sa bazenom, sadržaji za rekreaciju i sport na otvorenom te najmodernije opremljeni konferencijski kapaciteti. Osim što je građen prema internacionalnim standardima očuvanja okoliša, arhitektonski koncept i enterijer hotela kreiraju jednu unikatnu atmosferu spoja modernog i tradicionalnog”, rekla je generalna menadžerica hotela Anca Cristea.
Koncept resorta je unikatan jer nudi kombinaciju vrhunske hotelske usluge i zdravog, regenerirajućeg odmora u prirodi. Pri tome, ova oaza je udaljena samo 30-40 minuta vožnje od glavnog grada BiH i može biti destinacija za kratke i spontane odmore od stresne svakidašnjice u gradu, ali i poslovne događaje. Također, gosti resorta mogu birati vrstu smještaja – udobnost hotelske sobe ili komfor savremeno opremljenih vila za više osoba, oboje u kombinaciji sa različitim wellness i sportskim sadržajima poput planinarenja, vožnje na quadovima, jahanja ili jednostavno opuštajuće šetnje kroz šumu.
Sa svim ovim karakteristikama, MGallery by Sofitel će biti pogodna odmorišna destinacija za sve kategorije gostiju – od pojednica i porodica sa djecom za kratke ili duže odmore u prirodi, do poslovnih klijenata i grupa za individualne ili grupne korporativne izlete.
MGallery by Sofitel je savremena, elegantna građevina oblih obrisa koja se sa svojom formom i estetikom uklapa u prirodni ambijent. Kombinacija impresivnih visokih stropova, minimalističkog dizajna enterijera prožetog tradicionalnim bh. motivima i prirodnih materijala poput drveta i vune kreiraju jednu toplu i opuštajuću atmosferu. Udobne, prostrane sobe su uređene sa sofisticiranim osjećajem za detalj, a fascinatan pogled na šumski i planinski pejzaž ih čini utočištem mira i relaksacije.
Kako hotel tako i vile su građeni u skladu sa internacionalnim standradima očuvanja okoliša.
___________
*AccorHotels je najveća evropska i jedna od vodećih svjetskih hotelskih grupacija koja u svom portfoliju ima više od 20 brandova i 4.200 hotela, resorta i rezidencija širom svijeta.