Otvorena poslovnica BBI banke u Stocu

0
1280
Dolaskom u Stolac BBI banka želi u fokus staviti razvoj poljoprivrede i turizma, rekao je Bukvić

U prisustvu brojnih građana, klijenata i poslovnih partnera danas je u Stocu otvorena podružnica BBI banke. Novootvorena poslovnica BBI banke savremeni je centar koji zadovoljava sve standarde modernog bankarskog poslovanja.
Ovo je treća poslovna jedinica BBI banke u hercegovačkoj regiji, a 33 u Bosni i Hercegovini i zapošljavat će četiri uposlenika. Kako je kazao predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić otvaranjem treće poslovnice na području Hercegovine, BBI banka želi biti još bliže svojim klijentima i omogućiti im vrhunski kvalitet usluge.
“U Hercegovni smo prisutni od 2007. godine i do sada smo u ovu regiju plasirali više od 170 miliona KM. Od toga skoro 140 miliona KM investirano je u privredu Hercegovine, te oko 34 miliona KM stanovništvu”, kazao je Bukvić.
On je dodao da je strateško opredjeljenje BBI banke pomoć razvoju privrede BiH putem povoljnih finansijskih linija za mala i srednja preduzeća.
“Dolaskom u Stolac želimo u fokus staviti razvoj poljoprivrede i turizma. Kako bismo poljoprivrednim proizvođačima koji se bave proizvodnjom hrane otvorili nova tržišta u Sarajevu ćemo krajem septembra organizirati Sarajevo halal sajam koji će ugostiti velike dobavljače i distributere iz cijelog svijeta. Također, želimo dati podršku razvoju turizma i to je jedna od razvojih šansi ove regije”, kazao je Bukvić, dodajući kako je za podršku razvoju privredi Stoca uključen top menadžment BBI banke.
U ime građana Stoca dobrodošlicu BBI banci uputio je Zoran Turković kazavši kako će dolazak BBI banke dati značajnu podršku privredi hercegovačke regije.
Otvaranju poslovnice i presjecanju vrpce prisustvovali su brojni istaknuti građani Stoca.
Radno vrijeme poslovnice je od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, te subotom od 9 do 13 sati. BBI banka djeluje u 33 filijale/poslovnica širom BiH, a u 2018. godini je planiran nastavak širenja mreže.