Pallas i Étoile – nova imena izvedbi vozila DS

Najnovijim imenom marka će pojednostaviti proces upoznavanja i kupovine vozila te na taj način kupcima pružiti još ugodnije korisničko iskustvo

0
97
Marka DS Automobiles je za svoje je najnovije modele odabrala nazive Pallas i Étoile

Tokom 2024. modeli DS Automobiles bit će redistribuirani u novu gamu koja će uključivati dva nivoa opreme – Pallas i Étoile. Svrha ovog renoviranja je pružati transparentniju ponudu koja će istaknuti ključne karakteristike proizvoda. Zahvaljujući novim nivoima opreme, kupci će imati pristup najboljem stručnom znanju, dostupnim u dvije vrlo posebne izvedbe koje će ispuniti njihova očekivanja, saopćeno je.
Naziv Pallas inspirisan je nagradom Palace, koja se dodjeljuje najluksuznijim hotelima s 5 zvjezdica. U isto vrijeme historijska izvedba DS Pallas predstavljena je davne 1964. godine. Šezdeset godina kasnije, vraća se s jednako ambicioznim ciljem: personificirati francusko stručno znanje.
Već tada je model Pallas predstavljen kao najnovija izvedba ‘dizajnirana da zadovolji želje i najzahtjevnijih kupaca’. Odlikuje se izuzetno pažljivo izrađenim detaljima, a istovremeno ostaje vjeran nasljednik historijskog modela DS. Pallas zadržava svoju početnu ambiciju, jer će nam se predstaviti sa sveobuhvatnom opremom savršeno prilagođenom svakom od različitih segmenata modela.
Najbogatija izvedba ponude Étoile može se pohvaliti potpuno pariškim imenom. Zvijezda je simbol trga Place Charles-de-Gaulle (u historiji poznat kao Place de l’Étoile ili Zvjezdani trg), usred kojeg se uzdiže Slavoluk pobjede. Do ovog velikog raskršća vodi 12 avenija u obliku zvijezde, među njima i Jelisejska polja. Plan za ovo raskrižje legendarnih avenija izradio je poznati barun Haussmann. Naziv Étoile također se od 19. stoljeća dodjeljuje baletanima Pariške opere i odražava najviši status ovih umjetnika.
Unutrašnjost ovih izvedbi bit će ukrašena presvlakama od Alcantara® materijala ili napa kože najviše kvalitete. Umjetnost će tako biti prožeta arhitektonskom kreativnošću, izvrsnošću i energijom plemenitog obrtničkog umijeća.
Vozila Pallas i Étoile s ponosom će nositi posebnu pločicu s motivima inspiriranim dekorativnom umjetnošću.
Pločica Pallas bit će u obliku luka koji prati historijsku os Pariza (Slavoluk pobjede na trgu Place duCarrousel, obelisk iz Luksora na trgu Place de la Concorde, Slavoluk pobjede i slavoluk la Grande Arche de la Défense), dok će pločica Étoile ilustrirati široki snop svjetlosti formiran od 12 avenija koje se spajaju prema trgu Place Charles-de-Gaulle i koji je do 1970. bio poznat kao Place de l’Étoile.
Nova ponuda premijerno će biti predstavljena u aprilu za model DS 4.