Pet načina kako 22. aprila obilježiti Dan planete Zemlje

0
658
Schneider Electric zbog očuvanja zdravlja ove godine preporučuje alternativne načine obilježavanja Dana planeta Zemlje

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, zbog raznih ograničenja i zbog očuvanja zdravlja ove godine preporučuje alternativne načine obilježavanja Dana planeta Zemlje.
Iako ove godine brojni školarci i ostali građani možda neće moći sudjelovati u kolektivnoj inicijativi čišćenja ili sadnje drveća, još uvijek postoje načini da se zajednice uključe i iz udobnosti vlastitog doma naprave razliku. Donosimo vam pet načina kako 22. aprila možete sudjelovati u obilježavanju Dana planete Zemlje zajedno sa svojim najmilijima.
1. Obiteljski lov na blago
Mnogo je lijepih, prirodnih stvari u našim domovima, okruženju i lokalnim parkovima. Stvorite popis stvari iz svoje okoline i sve ih pronađite kako biste upotpunili popis. Raspravite o pronađenim predmetima i razgovarajte o tome kako oni doprinose našem planetu. Razgrađuju li se i pomažu li reciklirati hranjive tvari natrag u tlo? Koju ulogu igraju u našem ekosistemu?
2. Stvorite novi dom za svoje biljke
Istražite predmete oko kuće koje možete koristiti kao žardinjeru za biljku. Zatim potražite inspiraciju na internetu ili u knjigama kako biste izgradili vlastitu! Možete koristiti predmete kao što su kartoni za mlijeko, staklenke, gume ili nešto drugo što vam se nađe pri ruci. Stavite zemlju u odabrani predmet i dodajte sjeme ili presadite biljku u njezin novi dom.
3. Pregled kućanskih energenata
Za napajanje svega što imamo u kući koristimo struju, vodu ili prirodni plin. Zapišite koliko čega koristite na mjesečnom nivou i sagledajte koje prilagodbe možete učiniti kako biste u svojoj obitelji smanjili korištenje tih energenata. Nakon određenog perioda zelenog ponašanja, zapitajte se kako su vaši postupci utjecali na korištenje energenata u narednim tjednima ili mjesecima? Usporedite te brojke.
4. Obiteljski zalog za budućnost Zemlje
Okupite obitelj oko stola za večerom. Razgovarajte o tome što će vaša obitelj učiniti kako bi pametnije koristila energiju. Zapišite energetsko obećanje svoje obitelji i objesite ga na mjesto gdje će ga svi vidjeti, poput hladnjaka.
5. Pratite svoj ugljični otisak
Na velikom papiru nacrtajte ili preslikajte veliki otisak stopala. Unutar njega zapišite kako možete smanjiti svoj ugljični otisak kako biste pomogli Zemlji u borbi za ekološku održivost. Neki primjeri uključuju šetnju, vožnju bicikla ili recikliranje otpada.
Tražite još ideja? Pogledajte cjeloviti vodič za aktivnosti na Dan planete Zemlje 2021. kako biste isplanirali svoj cijeli dan akcije. Vodič sadrži cjelovit popis aktivnosti, radnih listova i uvodnih razgovora koje možete koristiti za razgovor o održivosti okoliša unutar kruga obitelji i svojih prijatelja.