Pirellijevi noviteti: Gume u boji i gume koje komuniciraju s vozačem

0
1978
Pirelli je na sajmu automobila u Ženevi 2017. predstavio obojeno izdanje P Zero i Winter Sottozero guma

Pirelli je uveo novu eru u proizvodnji guma. Na sajmu automobila u Ženevi 2017, Pirelli je predstavio dvije inovacije:
– Obojeno izdanje P Zero i Winter Sottozero guma, za koje su Pirellini inženjeri razvili inovativne materijale i sisteme zaštite kako bi osigurali živopisne i izdržljive boje.
– Pirelli Connesso: platforma integrirana u P Zero ili Winter Sottozero gumi dostupnoj na pojedinim tržištima (uobičajene crne ili obojene) koja komunicira s vozačem putem aplikacije, zahvaljujući senzoru ugrađenom u unutarnju stijenku gume. Ova aplikacija pruža vitalne informacije o tome kako guma radi i nudi niz personaliziranih usluga.
Ove dvije inovacije naglašavaju Pirellijev ulazak kao vodećeg igrača u svijetu digitalnih guma i čine dio strategije italijanske kompanije, tzv. ‘tailor-made’ strategije. To ima za cilj razviti gume koje su napravljene na mjeru za svakog vozača: zadovoljavajući zahtjeve za personalizaciju, kao i bitne aspekte sigurnosti, performansi i potrošnje goriva.
Obojene gume dostupne su za P Zero i Winter Sottozero modele za segment prestižnih vozila u veličinama počev od 19-inčnih veličina, a nakon toga će se ponuda proširiti i na premium segment vozila.
Pirellijeva verzija obojenih guma nastala je kako bi zadovoljila sve veću potražnju za personalizacijom kod prestižnih i premium kupaca. Osnovne boje za obojeno izdanje guma bit će crvena, žuta, bijela i srebrna. Osim osnovnih boja, dostupne su i druge boje na zahtjev kupaca.
Pirelli Connesso će u početku biti dostupan u veličinama od 19 inča i više na P Zero i Winter Sottozero modelima za prestižne automobile. Prva država u kojoj je obojena guma ponuđena bile su SAD od ljeta 2017., gdje je platforma razvijena u suradnji s vodećim firmama iz digitalnog svijeta. Nakon SAD-a, Pirelli Connesso bit će dostupan na glavnim tržištima Evrope i Dalekog istoka.
Pirelli Connesso također upozorava vozača kada pritisak jedne ili više guma padne prenisko ili kada se približava granica trošenja. U oba slučaja aplikacija prepoznaje najbliže prodajno mjesto za gumu i može izravno rezervirati termin za ispravak pritisaka, ili predbilježiti i mijenjati istrošene gume, smanjivši vrijeme čekanja.
U usporedbi s drugim sistemima za nadzor pritiska u gumama (TPMS), Pirelli Connesso radi i kada je automobil u mirovanju, kao i kada se kreće. U budućoj verziji, Connesso će također moći detektirati daljnji pad pritiska i odmah dogovoriti sve nove gume ili održavanje, direktno na mjestu gdje je automobil parkiran.