Poboljšati prava i omogućiti osobama sa invaliditetom pristojan život

0
147
Nikšić i Delić sa predstavnicima organizacija osoba sa invaliditetom: Partnerskim radom do najboljih rješenja

Premijer FBiH Nermin Nikšić i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić razgovarali su danas sa predstavnicima Unije osoba i organizacija osoba sa invaliditetom u Federaciji BiH. Tom prilikom pružili su punu podršku da na zajednički način rješavaju ključne zahtjeve koje je formulirala ova unija, te iznijela tokom današnjeg protestnog skupa. Ti zahtjevi se, kako su istakli predstavnici ove populacije, tiču unapređenja zakonskih okvira, ostvarivanja prava i drugih rješenja, a koja bi omogućila osobama sa invaliditetom pristojan život.
“Mi želimo biti partneri koji će dati sve od sebe kako bi vi bili zadovoljni. Svjesni smo da ta rješenja neće uvijek biti idealna, ali ćemo učiniti sve da budu što bolja i realna“, kazao je premijer Nikšić.
Ministar Delić zahvalio se predstavnicima Unije na korektnosti, te im poručio da u Vladi i resornom federalnom ministarstvu sigurno imaju uvijek podršku za dijalog i dogovor.
Predstavnici Unije osoba i organizacija osoba sa invaliditetom u FBiH iskazali su optimizam da će u partenerskom odnosu sa Vladom FBiH poboljšati prava ove populacije, a posebno tokom procedure donošenja Zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške za lica sa invaliditetom, koji se nalazi u javnoj raspravi.