Počinje m:tel app takmičenje srednjoškolaca u izradi mobilnih aplikacija

0
2637
Lansiraj svoju ideju - App takmičenje

Kako bi podržala znanje i uticala na razvoj domaćeg IT tržišta, kompanija m:tel pokreće još jedan društveno odgovoran projekat – m:tel app takmičenje srednjoškolaca u izradi mobilnih aplikacija za Android™ OS ili iOS za 21 odabranu srednju školu iz cijele BiH.
Pod motom ‘Lansiraj svoju ideju!’ učenici koji vole programiranje, imaju dobre ideje i želju da se trakmiče sa vršnjacima, imaju priliku da kreiraju mobilne aplikacije, osvoje pametne mobilne telefone kao jednu od pet ravnopravnih nagrada u BiH, ali i takmiče se regionalno.
Naime, takmičenje sa istim uslovima istovremeno počinje i u Srbiji i Crnoj Gori u organizaciji Telekoma Srbija i m:tel-a Podgorica, tako da će po pet najboljih timova iz sve tri države, svoje znanje pokazati u februaru sljedeće godine na Regionalnom app izazovu. Autori najbolje regionalne aplikacije će tako osigurati ulaznicu za svjetsku konferenciju IDTechEx Show u Berlinu, a biće dodijeljena i specijalna nagrada za inovativnost.
Za učešće na m:tel app takmičenju potrebno je osmisliti aplikaciju i opis ideje poslati najkasnije do 20. novembra 2017. godine putem adrese app.takmicenje@mtel.ba.
Rok za dostavu gotovih funkcionalnih verzija aplikacija je 15. januar 2018, nakon čega će stručna komisija ocijeniti pristigle aplikacije i dodijeliti nagrade za pet najboljih u BiH.
Aplikacije treba da budu zanimljive, inovativne i korisne, a prednost će imati one koje doprinose društvenoj odgovornosti ili razvoju neke od m:tel usluga.
Svi detalji takmičenja dostupni su na stranici www.mtel.ba Podržavamo znanje!